Η διαφορετική γαστρονομική κουλτούρα των λαών που πέρασαν από αυτό τον τόπο, οδήγησε σε γευστικά παντρέματα της Ανατολής με τη Δύση, του παραδοσιακού με το μοντέρνο. Το ταξίδι ξεκινά από πολύ παλιά, από τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου, μέχρι την άφιξη των προσφύγων και την αστικοποίηση της Καβάλας.
Τα θαλασσινά αναμειγνύονται με πιλάφια και μπαχάρια, το σησαμέλαιο αντικαθίσταται από το ελαιόλαδο και το βούτυρο, οι πρόσφυγες φέρνουν τη μνήμη των γεύσεών τους και οι πλούσιοι καπνέμποροι δίνουν την ευρωπαϊκή διάσταση της μαγειρικής στην τοπική κουζίνα, πάντα μέσα από μυρουδιές γλυκιές, όμορφες, νοσταλγικές.
Τις διαφορετικές αυτές επιρροές θα συναντήσετε στα εστιατόρια της πόλης, τα οποία, χρησιμοποιώντας πάντα αγνά υλικά και εξαιρετικές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, αναλαμβάνουν πλήρως τις γευστικές σας περιπλανήσεις, έτοιμα να καλύψουν τα καθημερινά σας γεύματα αλλά και υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις. Κατά μήκος του λιμανιού, στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε διάφορες συνοικίες της, οι επιλογές φαγητού που έχετε στη διάθεσή σας είναι άφθονες, από κάτι πρόχειρο μέχρι κλασικά πιάτα. Περί ορέξεως, λοιπόν; Τα πάντα εδώ!