Τα εύφορα εδάφη, οι κλιματολογικές συνθήκες και η εγγύτητα με τη θάλασσα ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικών σταφυλιών, ενώ οι λευκές ποικιλίες (sauvignon blanc, chardonnay, semillon) του παράγουν κρασιά με χαρακτήρα και πλούσια αρώματα, που διακρίνονται στην εγχώρια και διεθνή αγορά κατακτώντας κορυφαίες διακρίσεις.
Ποικιλίες οίνων ΠΓΕ («Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»): ασύρτικο, μαλαγουζιά, μοσχάτο Αλεξανδρείας, ροδίτης, βιονιέ, γκεβιρζτραμίνερ, σαρντονέ, σεμιγιόν, σοβινιόν μπλαν, τρεμπιάνο, αγιωργίτικο, λημνιό, μοσχόμαυρο, παμίδι, γκρενάς ρουζ, καμπερνέ φραν, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σιρά.
Τύποι οίνων ΠΓΕ: λευκός, ροζέ, ερυθρός – ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος, γλυκός.
Επίσης, η περιοχή προσφέρει εξαιρετικό τσίπουρο, που παράγεται από μικρούς αποσταγματοποιούς.
Οινοποιεία επισκέψιμα ή μη, με διεθνή αναγνώριση, προσφέρουν υψηλής ποιότητας κρασί που αξίζει να γευτείς!