Μετακίνηση στην πόλη

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αρχική / Ταξίδι και Διαμονή / Μετακίνηση στην πόλη

Η πόλη με τα πόδια

Οδηγίες προς πεζοπόρους

Το μεσογειακό κλίμα της Καβάλας και οι κρυμμένες ομορφιές της ευνοούν την περιπατητική περιπλάνηση στην πόλη.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη διάθεσή σας για περπάτημα και επιλέξτε θεματικές διαδρομές που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα πολυπολιτισμικά στοιχεία της πόλης! Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από μνημεία, τοπόσημα και χώρους ανάπαυσης αλλά και ενδιαφέροντα σοκάκια προς εξερεύνηση.

Εάν είναι μια ηλιόλουστη μέρα, μπορείτε πάντα να σταματήσετε σε ένα από τα πάρκα ή κήπους της πόλης για να πάρετε μια ανάσα. Μπορείτε ακόμη να προσεγγίσετε γρήγορα και εύκολα την παραλία της Ραψάνης και της Καλαμίτσας με τα πόδια.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, ακολουθήστε κάποιες από τις προτεινόμενες διαδρομές ή επισκεφτείτε όμορφες γωνιές της πόλης.

Η πόλη με δημόσιες συγκοινωνίες

Αν θέλετε να οργανώσετε τον χρόνο σας και να δείτε περισσότερες από μία γειτονιά σε μια μέρα, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε γύρω από την πόλη και να επισκεφθείτε και άλλες παραλίες εκτός πόλης. Το δίκτυο είναι άνετο, γρήγορο και καλά συνδεδεμένο.

Υπάρχουν 11 γραμμές αστικής συγκοινωνίας:
1. Βύρωνας – Καλλιθέα
2. Δεξαμενή
3. Νεκροταφεία – Νέες εργατικές κατοικίες
4. Κηπούλη – Τ.Ε.Ι.
5. Άγιος Λουκάς
6. Προφήτης Ηλίας
7. Στάδιο
8. Καλαμίτσα – Μπάτης
9. Άγιος Κωνσταντίνος
10. Νεάπολη – ΔΕΠΟΣ
11. Νέο Νοσοκομείο – Περιγιάλι

Για τις παραλίες εντός της πόλης, επιβιβαστείτε στην αστική γραμμή 8 Καλαμίτσα – Μπάτης. Για παραλίες εκτός της πόλης, επιβιβαστείτε στις υπεραστικές γραμμές ΠΑΛΗΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ – ΠΕΡΑΜΟΣ – ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ και ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ. Για τις διαδρομές, τις τιμές και τα σημεία πώλησης εισιτηρίων, παρακαλούμε πατήστε εδώ: kavala.gov.gr, www.astiko-kavalas.gr, www.ktelkavalas.gr.

Η πόλη με ταξί

Η πόλη διαθέτει στόλο από εκατόν τριάντα οχήματα τα οποία έχουν χρώμα πορτοκαλί ή λευκό. Για να σταματήσετε ένα ταξί στον δρόμο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε το χέρι σας. Όταν το φως στην οροφή του ταξί είναι αναμμένο σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση:

  • μέσω τηλεφώνου στο +30 2510 232001-4 ή μέσω internet στο: www.eurotaxikavala.gr, στην εταιρεία «Eurotaxi»

Επίσης, στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν πιάτσες ταξί που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε:

  • Αρχές οδού Ομονοίας (στο κτήριο των παλιών δικαστηρίων)
  • Στην Πλατεία Ελευθερίας σε τέσσερα σημεία γύρω από αυτήν
  • Αβέρωφ 1 (στην παραλία)
  • Πλατεία Καπνεργάτη (στο κτήριο του ΟΤΕ)
  • Μητρ. Χρυσοστόμου (στο κτήριο του ΙΚΑ)
  • Στην αρχή της Δαγκλή (στο κτήριο του Διοικητηρίου)

Υπάρχουν όμως και πιάτσες ταξί σε κάθε συνοικία της πόλης που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν.

Οι οδηγοί ταξί γνωρίζουν την πόλη πολύ καλά και είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστικά της Καβάλας. Το κόστος μετακίνησης σας με ταξί ποικίλλει ανάλογα τη διαδρομή. Δείτε τον τιμοκατάλογο των χρεώσεων ή ενημερωθείτε από τον οδηγό πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή.

Η πόλη διαθέτει και ειδικό στόλο ταξί, τα οποία είναι προσαρμοσμένα ώστε να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία, καθώς και αυτά που διαθέτουν Wi-Fi και φορτιστές smartphone. Για τα οχήματα αυτά πρέπει να κάνετε κράτηση.

Σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο των ταξί: +30 2510 232001-4. Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες των ταξί στην Καβάλα, καλέστε στους αριθμούς ή επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο www.eurotaxikavala.gr.

Η πόλη με τρενάκι

Η πόλη διαθέτει τρενάκι με το οποίο μπορείτε να μεταβείτε στην Παλιά Πόλη. Είναι ένα μεταφορικό μέσο το οποίο εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Παναγίας όσο και τους επισκέπτες. Το τρενάκι έχει ως αφετηρία την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έναντι της Πλατείας Ελευθερίας και η χρήση του είναι δωρεάν.

Δευτέρα έως Σάββατο ισχύουν τα εξής δρομολόγια: 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 (για την καλύτερη ενημέρωσή σας, επιβεβαιώστε τις ώρες στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, πλησίον της αφετηρίας του τρένου).

Τηλέφωνο Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών: +30 2510 231011

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Porto Palio - φωτογραφία αρχείο ξενοδοχείου Porto Palio
PORTO PALIO

Σε μία από τις πιο μαγευτικές παραλίες, μόλις 6 χλμ. από την Καβάλα, βρίσκεται το Porto Palio Beach Hotel....

Μάθετε περισσότερα
Καβάλα - φωτογραφία Γιάννης Γιαννέλος
Διαδραστικός χάρτης

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών

Το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκοπός λειτουργίας του είναι να σας...

Μάθετε περισσότερα
Χάρτες και έντυπα
Χάρτες και έντυπα

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο