Εκπαίδευση & Έρευνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΕΥΝΑ

Αρχική / Ταξίδι και Διαμονή / Εκπαίδευση & Έρευνα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κυψέλη γνώσης και επιστημονικής έρευνας, σε περιβάλλον άρτια εξοπλισμένο, το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα στα 16 ΤΕΙ και 28ο ανάμεσα στα 82 ΑΕΙ και κολλέγια της χώρας. Στην παγκόσμια κατάταξη είναι στο πρώτο μισό (θέση 5.264) των 12.000 καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο.

– φωτογραφία αρχείο ΤΕΙ

Έχει δυναμική εκπαιδευτική παρουσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με 4 σχολές προπτυχιακών σπουδών και 15 μεταπτυχιακά προγράμματα. Δραστηριοποιείται σε καινοτόμα ερευνητικά πεδία με εθνικές και διεθνείς συνεργασίες (παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», εργαστήριο GRID σε συνεργασία με το CERN, Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ) και κατέχει έδρα της UNESCO με τίτλο: «Διατήρηση και οικοτουρισμός στα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα» (Con-E-ECT).

Η παρουσία του ιδρύματος στην περιοχή, συμβάλλει μόνο θετικά στην εκπαιδευτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Άγιος Λουκάς, 65404 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 2510 462139

Ιστοσελίδα

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

– φωτογραφία αρχείο ΤΕΙ

Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα την Καβάλα και συνδέεται με το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι οργανωμένο σε επτά τομείς Μεταφοράς, Τεχνολογίας και Έρευνας, απαρτίζεται κυρίως από μέλη του Επιστημονικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. αλλά και κορυφαίους επιστημονικούς συνεργάτες.

Σκοπός του είναι η προαγωγή της τεχνολογικής έρευνας, η ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών, η βελτίωση των μεθόδων και παραγωγικών διαδικασιών με τις οποίες εξυπηρετούνται ανάγκες της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και γενικότερα της χώρας, η ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων, η υποστήριξη βιομηχανικών – βιοτεχνικών μονάδων κ.ά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.
Άγιος Λουκάς, 65404 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 2510 462612

Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών ΙΝ.ΑΛ.Ε.

φωτογραφία αρχείο ΙΝ.ΑΛ.Ε.

Η ανάπτυξη της αλιείας στην Καβάλα κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να δημιουργηθεί στην περιφερειακή ενότητα ένα από τα τρία Ινστιτούτα Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝ.ΑΛ.Ε) που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Το ΙΝ.ΑΛ.Ε. ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ), φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο λειτουργεί από το 1995 και ασχολείται με ερευνητικά αντικείμενα που σχετίζονται με το υδάτινο περιβάλλον, όπως τα εσωτερικά και μεταβατικά ύδατα, τη θαλάσσια αλιεία, την αξιοποίηση των αλιευτικών προϊόντων και των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και με προγράμματα εκπαίδευσης παραγωγών και τεχνικού προσωπικού, όπως και προγράμματα διάχυσης επιστημονικών πληροφοριών.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Νέα Πέραμος, 64007 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 25940 22692

Ιστοσελίδα

Ερευνητικό Κέντρο MOHA

φωτογραφία αρχείο Ερευνητικού Κέντρου MOHA

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA ιδρύθηκε το 2006 στην Καβάλα. Είναι ένα ελληνικό, ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ερευνητικό κέντρο εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στεγάζεται σε δύο μοναδικά ιστορικά μνημεία, στο Ιμαρέτ και στην οικία Μωχάμετ Άλη, και στοχεύει στην εξερεύνηση και στη μελέτη των επιτευγμάτων της ισλαμικής κουλτούρας και του ισλαμικού πολιτισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Θ. Πουλίδου 30-32, 65201 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 2510 620151

Ιστοσελίδα

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καβάλα - φωτογραφία Γιάννης Γιαννέλος
Διαδραστικός χάρτης

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Καβάλας - Φωτογραφία Artware
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών

Το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκοπός λειτουργίας του είναι να σας...

Μάθετε περισσότερα
Χάρτες και έντυπα
Χάρτες και έντυπα

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Καβάλα - φωτογραφία Ηρακλής Μήλας
Χρήσιμες πληροφορίες

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες γενικές αλλά απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για την Ελλάδα, πριν ταξιδέψετε αλλά και κατά...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο