Εκπαίδευση & Έρευνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΕΥΝΑ

Αρχική / Ταξίδι και Διαμονή / Εκπαίδευση & Έρευνα

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), Καβάλα

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2005 και άρχισε να λειτουργεί το 2008. Το 2019, το Διεθνές Πανεπιστήμιο απορρόφησε τo Τ.Ε.Ι. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τo οποίo καταργήθηκε.

– φωτογραφία αρχείου)

Έχει δυναμική εκπαιδευτική παρουσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με 2 σχολές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών (Σχολή Θετικών Επιστημών, Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης), οι οποίες αποτελούνται από 5 τμήματα (Τμήμα Πληροφορικής, Τμήμα Φυσικής, Τμήμα Χημείας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής). Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος επιδιώκει να αποτελέσει πυλώνα αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη διεθνοποίηση, στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, στη διδακτική και μαθησιακή καινοτομία, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεση του Ιδρύματος με την κοινωνία.

Η παρουσία του ιδρύματος στην περιοχή, συμβάλλει μόνο θετικά στην εκπαιδευτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Άγιος Λουκάς, 65404 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 251 046 2177

Ιστοσελίδα

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

– φωτογραφία αρχείου)

Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα την Καβάλα και συνδέεται με το . Είναι οργανωμένο σε επτά τομείς Μεταφοράς, Τεχνολογίας και Έρευνας, απαρτίζεται κυρίως από μέλη του Επιστημονικού Προσωπικού του αλλά και κορυφαίους επιστημονικούς συνεργάτες.

Σκοπός του είναι η προαγωγή της τεχνολογικής έρευνας, η ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών, η βελτίωση των μεθόδων και παραγωγικών διαδικασιών με τις οποίες εξυπηρετούνται ανάγκες της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και γενικότερα της χώρας, η ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων, η υποστήριξη βιομηχανικών – βιοτεχνικών μονάδων κ.ά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.
Άγιος Λουκάς, 65404 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 2510 462612

Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών ΙΝ.ΑΛ.Ε.

φωτογραφία αρχείο ΙΝ.ΑΛ.Ε.

Η ανάπτυξη της αλιείας στην Καβάλα κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να δημιουργηθεί στην περιφερειακή ενότητα ένα από τα τρία Ινστιτούτα Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝ.ΑΛ.Ε) που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Το ΙΝ.ΑΛ.Ε. ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ), φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο λειτουργεί από το 1995 και ασχολείται με ερευνητικά αντικείμενα που σχετίζονται με το υδάτινο περιβάλλον, όπως τα εσωτερικά και μεταβατικά ύδατα, τη θαλάσσια αλιεία, την αξιοποίηση των αλιευτικών προϊόντων και των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και με προγράμματα εκπαίδευσης παραγωγών και τεχνικού προσωπικού, όπως και προγράμματα διάχυσης επιστημονικών πληροφοριών.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Νέα Πέραμος, 64007 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 25940 22692

Ιστοσελίδα

Ερευνητικό Κέντρο MOHA

φωτογραφία αρχείο Ερευνητικού Κέντρου MOHA

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA ιδρύθηκε το 2006 στην Καβάλα. Είναι ένα ελληνικό, ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ερευνητικό κέντρο εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στεγάζεται σε δύο μοναδικά ιστορικά μνημεία, στο Ιμαρέτ και στην οικία Μωχάμετ Άλη, και στοχεύει στην εξερεύνηση και στη μελέτη των επιτευγμάτων της ισλαμικής κουλτούρας και του ισλαμικού πολιτισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διεύθυνση

Θ. Πουλίδου 30-32, 65201 Καβάλα

Τηλέφωνο

+30 2510 620151

Ιστοσελίδα

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Porto Palio - φωτογραφία αρχείο ξενοδοχείου Porto Palio
PORTO PALIO

Σε μία από τις πιο μαγευτικές παραλίες, μόλις 6 χλμ. από την Καβάλα, βρίσκεται το Porto Palio Beach Hotel....

Μάθετε περισσότερα
Καβάλα - φωτογραφία Γιάννης Γιαννέλος
Διαδραστικός χάρτης

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών

Το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκοπός λειτουργίας του είναι να σας...

Μάθετε περισσότερα
Χάρτες και έντυπα
Χάρτες και έντυπα

Η Καβάλα διαθέτει όλα τα στοιχεία που συντελούν στην καθιέρωση ενός τόπου σε συνεδριακό προορισµό, όπως το κλίµα, τα...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο