Η εκδήλωση αυτή διεξάγεται από το 2003 στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Σκοπός είναι η προβολή του τοπικού προϊόντος της περιοχής και του φυσικού της πλούτου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την επεξεργασία του τσίπουρου και φυσικά, να περάσουν από… τη θεωρία στην πράξη, δοκιμάζοντάς το μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.
Η θερινή σεζόν μπορεί να έχει τελειώσει, οι γεύσεις που τη συνοδεύουν όμως συνεχίζουν ακάθεκτες! Γι’ αυτό και άφθονο τσίπουρο, πεντανόστιμες σαρδέλες, χταποδάκι στα κάρβουνα, ελιές, τουρσί και όλα τα… συναφή μεζεδάκια δημιουργούν απολαυστικά πιάτα.