Λιμάνι & Παραλία

ΛΙΜΑΝΙ & ΠΑΡΑΛΙΑ

Λιμάνι & Παραλία

Ο παραλιακός πεζόδρομος που οδηγεί στο Λιμάνι της Καβάλας είναι μια από τις πιο όμορφες βόλτες της πόλης! Διανύστε τον με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τα δημοτικά ποδήλατα.

φωτογραφία Artware

Ξεκινήστε από το Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου, όπου μπορείτε να ατενίσετε από τα σημεία ανάπαυσης που διαθέτει, τόσο προς τη δυτική όσο και την ανατολική πλευρά της πόλης, αλλά και στον θαλάσσιο ορίζοντα. Συνεχίστε μέχρι το Λούνα Παρκ και περπατήστε στον χαρακτηριστικό μόλο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, γνωστό και ως «ΝΟΚ», όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της χερσονήσου με το Φρούριο, τα γραφικά σπίτια της Παναγίας και τα καραβάκια που ελλιμενίζονται.

Από αυτό το σημείο ξεκινάει και η παραλία της Καβάλας. Διασχίστε την, αγναντεύοντας το λιμάνι και την Παλιά Πόλη της Παναγίας, παρατηρώντας τους ψαράδες που ξεμπλέκουν τα δίχτυα τους και τα ιστιοπλοϊκά που χάνονται στον ορίζοντα. Συνεχίστε μέχρι το Τελωνείο, εκεί που σταθμεύουν τα πλοία για Θάσο, για να απολαύσετε τη θέα της πόλης από τη θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι και η πόλη της Καβάλας αποτελούν πόλο έλξης για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ως τμήμα των ταξιδιών που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά, ως μία από τις σημαντικότερες στάσεις των ταξιδιωτών που ακολουθούν τα «βήματα του Απόστολου Παύλου». Σήμερα το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας εξυπηρετεί: την επιβατική κίνηση, τον τουρισμό, τον αλιευτικό στόλο και τον ναυταθλητισμό.

Βγείτε μια βόλτα νωρίς το πρωί και κατευθυνθείτε προς την παραλία: θα δείτε ένα υπέροχο θέαμα, με τα καΐκια να επιστρέφουν με την ψαριά της ημέρας και τους γλάρους να τα ακολουθούν!

Προσθήκη στο Trip Planner

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλιά πόλη - φωτογραφία Γιάννης Γιαννέλος
Παλιά Πόλη «Παναγία»

Η βόλτα στην Παλιά Πόλη της Καβάλας είναι μια εμπειρία που θέλεις να τη ζεις και να την ξαναζείς:...

Μάθετε περισσότερα
Αεροφωτογραφία της οδού Κύπρου - φωτογραφία Artware
Πλατεία Καπνεργάτη & οδός Κύπρου

Μια πολύ ωραία διαδρομή στην πόλη είναι αυτή που μπορεί να ακολουθήσει κανείς από την πλατεία Καπνεργάτη προς την...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο