Φεστιβάλ Φιλίππων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Φιλίππων

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης είναι αναμφίβολα το Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ της χώρας, μετά το Φεστιβάλ της Επιδαύρου. Η πρώτη παράσταση που φιλοξενήθηκε στο Φεστιβάλ ήταν η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, τον Σεπτέμβρη του 1957.

Φωτογραφία αρχείο Δημωφέλεια ΔΗΠΕΘΕ.

Διοργανώνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων διαρκώντας από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο. Ωστόσο, πολλές εκδηλώσεις και δρώμενά του λαμβάνουν χώρα και μέσα στην πόλη, τόσο στο Φρούριο όσο και σε άλλα γνωστά και άγνωστα σημεία της Καβάλας.

Από το 1957 προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Κατά τη διάρκειά του, τo κοινό μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε κλασικές παραστάσεις αρχαίου δράματος (κωμωδίες και τραγωδίες), καθώς και έργα της σύγχρονης δραματουργίας, συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών, ορχήστρες, χορευτικά συγκροτήματα και παραστάσεις χορού, βραδιές ποίησης και εκθέσεις, καθώς και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις που συνθέτουν το πολυδιάστατο πρόγραμμα ενός από τα μακροβιότερα ελληνικά φεστιβάλ.

Κάθε φεστιβάλ έχει το δικό του στίγμα, δημιουργώντας έτσι νέες πολιτιστικές συνδέσεις και ερμηνείες στις εκδηλώσεις του!

Χρήσιμες πληροφορίες

Τηλέφωνο

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας
(ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας)

+30 2510 220876, +30 2510 220879

Φαξ

+30 2510 220878

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dub Inc στο φρούριο Καβάλας - φωτογραφία Γιάννης Μαγδαλασίδης
Φεστιβάλ Cosmopolis

Από τον Ιούλιο του 2000 ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας - Δημωφέλεια διοργανώνουν το φεστιβάλ...

Μάθετε περισσότερα
Φεστιβάλ Wood Water Wild - Φωτογραφία Μάκης Μακρής
Φεστιβάλ Wood Water Wild

Ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου μέσα στο...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο