Ζυγός – Κρυονέρι – Φίλιπποι

ΖΥΓΟΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ

ΖΥΓΟΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ

φωτογραφία Γιάννης Γιαννέλος

Το Ζυγός είναι ενωμένο οικιστικά με το Κρυονέρι. Παραδοσιακά χωριά χτισμένα μέσα στο πράσινο, όπου απολαμβάνεις την ομορφιά του κάμπου των Φιλίππων. Στο Κρυονέρι μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακή τοπική κουζίνα στις ταβέρνες της περιοχής, αλλά και στους όμορφα διαμορφωμένους χώρους του Κτήματος Παπαδοπούλου.

Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό προς το χωριό Φίλιπποι, μπορείτε να κάνετε μία στάση για καφέ λίγο πριν την είσοδο του οικισμού και να περιηγηθείτε στις εντυπωσιακές προϊστορικές βραχογραφίες, που βρίσκονται 100 μέτρα από εκεί. Για να τις εντοπίσετε αναζητείστε τη χαμηλή ξύλινη περίφραξη που τους περιβάλει. Ρίχνοντας λίγο νερό στην επιφάνεια τους μπορείτε να διακρίνετε καλύτερα τα ανάγλυφα σχέδιά τους.

Το χωριό Φίλιπποι, πήρε το όνομά του από τους Αρχαίους Φιλίππους, ενώ οι ντόπιοι το αποκαλούν Σέλιανη. Μην αναζητήσετε τον Αρχαιολογικό Χώρο στον οικισμό των Φιλίππων! Αυτός βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ., δίπλα στον οικισμό των Κρηνίδων.

Απόσταση από Καβάλα:
Ζυγός 15 χλμ.
Κρυονέρι 16 χλμ.
Φίλιπποι 18 χλμ.

Η αναπαράσταση ποντιακού γάμου στο Ζυγός πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσετε! Επίσης, τον Αύγουστο, στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, αξίζει να επισκεφθείτε το ομώνυμο εκκλησάκι στο Ζυγός.

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλιά Καβάλα
Παλιά Καβάλα – Κορυφές

Οικισμοί με απίστευτο φυσικό κάλλος, με μονοπάτια και καταρράκτη, με τον νερόμυλο, τα σπήλαια αλλά και τα αρχαία μεταλλεία,...

Μάθετε περισσότερα
Βουνοχώρι
Βουνοχώρι – Λιμνιά – Κρανοχώρι – Λυκόστομο – Πολύνερο

Ο Δήμος Καβάλας περιλαμβάνει οικισμούς κρυμμένους στον ορεινό του όγκο με ομορφιές που θα σας εκπλήξουν. Μέρη λουσμένα κυριολεκτικά...

Μάθετε περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο