Χριστούγεννα στη μαγευτική Καβάλα

Αρχική / Blog / Χριστούγεννα στη μαγευτική Καβάλα

Χριστούγεννα στη μαγευτική Καβάλα!

Τα Χριστούγεννα οι προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας έχουν την τιμητική τους και η Καβάλα αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους ψάχνουν πού να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η Καβάλα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με πολλές εκπλήξεις και εκδηλώσεις για όλους!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων με τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους, τις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, την αφήγηση παραμυθιών, τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στην αναβίωση των εθίμων, στοχεύουν να συμβάλουν τόσο στη δημιουργία του απαραίτητου εορταστικού κλίματος, όσο και στην περαιτέρω κοινωνικοποίηση των πολιτών μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους.

«Μύρισε» Χριστούγεννα η αγορά της Καβάλας
Τι πιο όμορφο από μια στολισμένη πόλη! Από λαμπάκια και διάφορα στολίδια, έως και μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά και «Αγίους Βασίληδες», συναντούν οι καταναλωτές στα καταστήματα, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Κάθε χρόνο η αγορά διακοσμείται με εντυπωσιακούς στολισμούς φτιαγμένους με αληθινό μεράκι. Με τον κόσμο να χαζεύει τις βιτρίνες, να ψωνίζει δώρα για αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και με πολλούς να σταματούν για φωτογραφίες πλάι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην «Πλατεία Ελευθερίας» και όχι μόνο, η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Καβάλας αποκτά ένα λαμπερό, χαρούμενο πρόσωπο.

Κουραμπιές: το γλύκισμα των γιορτών

Τα Χριστούγεννα στη Καβάλα είναι ταυτισμένα με τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης. Αποκλείεται να την επισκεφτείτε και να μην γευτείτε αυτά τα γιορτινά «ποιήματα», πασπαλισμένα με μπόλικη άχνη. Είναι γνωστοί ως οι καλύτεροι κουραμπιέδες της Ελλάδας, με καταγωγή από την Καππαδοκία και μια πολυταξιδεμένη συνταγή που έφτασε στην περιοχή με τους πρόσφυγες, μετά την εγκατάσταση των Ελλήνων της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ο κουραμπιές είναι ένα παραδοσιακό γλυκό παρασκευασμένο με γνήσια και αγνά υλικά όπως: αλεύρι, βούτυρο και αμύγδαλα. Είναι ένα προϊόν που έχει το δικό του κομμάτι στην ιστορία και έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο για την νοστιμιά τους, με συνταγές περασμένες από γενιά σε γενιά που κάνουν τους κουραμπιέδες αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.

Μία επίσκεψη στην Καβάλα την περίοδο των γιορτών θα σας ανανεώσει. Μην το σκέφτεστε!

Προσθήκη στο Trip Planner
Μετάβαση στο περιεχόμενο