Οι Γεύσεις της Καβάλας

Αρχική / Blog / Οι Γεύσεις της Καβάλας

Οι Γεύσεις της Καβάλας

Στις διακοπές σου δεν θέλεις να απολαμβάνεις μόνο όμορφες παραλίες και βόλτες σε πολύχρωμα σοκάκια. Θέλεις και να δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις του τόπου που έχεις επισκεφθεί. Η Καβάλα κρύβει πολλά μυστικά και η γαστρονομική της κουλτούρα, είναι ένα από αυτά.

Ο γαστρονομικός της πλούτος είναι ένα γευστικό πάντρεμα της Ανατολής με τη Δύση και του παραδοσιακού με το μοντέρνο. Οι πρόσφυγες της Ανατολής προσάρμοσαν όλες τις μαγειρικές μνήμες και γνώσεις που κουβαλούσαν μαζί τους και στην τοπική κουζίνα, προσδίδοντας μια νέα διάσταση.

Θαλασσινά
Με κύρια πρώτη ύλη τα θαλασσινά, αφού η Καβάλα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά κέντρα της χώρας, ετοιμάσου να γευτείς μοναδικά πιάτα με υλικά από τοπικούς παραγωγούς που θα απογειώσουν κάθε γεύση.

Όσπρια και Λαχανικά
Η Καβάλα επίσης φημίζεται για τα σπαράγγια της, πλούσια σε ασβέστιο, φωσφόρο και σίδηρο, με εξαγωγές σε όλο το κόσμο. Ενώ τα όσπρια, και συγκεκριμένα τα φασόλια της, είναι γνωστά για τη γεμάτη γεύση και το λαμπερό, λευκό τους χρώμα.

Το κρασί
Για τους λάτρεις του κρασιού, η Καβάλα κατέχει σημαντική θέση στην παραγωγή κρασιού, με 23 οινοποιεία, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία οινογνωσίας (bit.ly/2TZB3dD). Το φημισμένο μέλι της, γνωστό από την αρχαιότητα ακόμη, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της γαστρονομικής κουλτούρας της.

Οι τοπικές συνταγές της Καβάλας, με επιρροή από την Μ. Ασία και την Καππαδοκία, θα σε καταπλήξουν και θα δώσουν στις διακοπές σου το διαφορετικό που αναζητάς.

Συνδύασε τις διακοπές σου με τις διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και ζήσε μοναδικές εμπειρίες:

-Η Γιορτή της Πατάτας (1η Κυριακή του Σεπτέμβρη)
Από το 1992, προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά με κύριο συστατικό την νόστιμη πατάτα.

-Η Γιορτή του Σταφυλιού (τέλη Αυγούστου)
Διαρκεί 10 ημέρες με σκοπό την προβολή του σταφυλιού.

-Η Γιορτή του Κάστανου (κάθε Οκτώβρη)
Προσφέρεται άφθονο κάστανο, κρασί και τσίπουρο.

-Η Γιορτή του Τσίπουρου (τέλη Οκτώβρη)
Προσφέρεται άφθονο τσίπουρο, πολλές σαρδέλες και χταπόδι στα κάρβουνα.

Μάθε όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις που τρέχουν στη πόλη της Καβάλας στο www.visitkavala.gr

Προσθήκη στο Trip Planner
Μετάβαση στο περιεχόμενο