Ο Φάρος της Καβάλας

Αρχική / Blog / Ο Φάρος της Καβάλας

Ο Φάρος της Καβάλας

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία μιας πόλης που περιβάλλεται από θάλασσα είναι οι Φάροι της. Κατά καιρούς  έχουν γίνει σύμβολα μύθων και ιστοριών, με τον μυστηριακό τους χαρακτήρα να πρωταγωνιστεί. Η σημασία τους για τους ανθρώπους που τους γυρεύουν, αλλά και για αυτούς που περιμένουν, τους έχουν καταστήσει σημαντικούς στην καθημερινότητα των (παραθαλάσσιων/παράκτιων)  κατοίκων.

Η Καβάλα, με το υπέροχο λιμάνι της και τους ψαράδες της που πηγαινοέρχονται καθημερινά με την «ψαριά» τους, έχει αρκετούς φάρους, με πιο χαρακτηριστικό  αυτόν στην περιοχή της Παναγίας. Πόλος έλξης τόσο για  τουρίστες όσο και για ντόπιους με σκοπό να αγναντέψουν τη θέα και να απαθανατίσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Κατασκευάστηκε πρώτη φορά το 1869, ακολούθησαν ανακατασκευές το 1929 και το 1945 που τον έφεραν στη σημερινή του μορφή, ενώ στο παρελθόν έχει λειτουργήσει στον περίβολό του κοσμικό κέντρο διασκέδασης.

Η θέση του αποτελεί το ιδανικό σημείο για πανοραμική θέα του κόλπου της Καβάλας. Από το πανέμορφο νησί της Θάσου νότια έως την «αμμόγλωσσα» της Κεραμωτής στα ανατολικά και την επιβλητική χερσόνησο του Άθω και το Άγιο Όρος στα δυτικά. Πέρα όμως από τη θέα που μπορείς να απολαύσεις, ο φάρος αποτελεί και την έναρξη του «περιπάτου των φάρων». Μια διαδρομή που αν την ακολουθήσεις θα σε οδηγήσει σε όλους τους φάρους της Καβάλας. Από το παράλιο τείχος της πόλης, θα περάσεις το λιμάνι, τον παράλιο πεζόδρομο, τους φοίνικες και θα καταλήξεις στον κόκκινο φάρο του μικρού λιμενοβραχίονα.

Extra tip: Η απογευματινή βόλτα στους φάρους της Καβάλας είναι ιδανική για να φωτογραφίσεις το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσεις μια ρομαντική διαδρομή.

Προσθήκη στο Trip Planner
Μετάβαση στο περιεχόμενο