Το όνειρο του σκιάχτρου

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /Παιδική θεατρική παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου”

Παιδική θεατρική παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου”

Tο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα παρουσιάσει την παιδική θεατρική παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά.

Το έργο είναι ένα μοντέρνο παραμύθι, με θέμα το ξεπέρασμα του εαυτού μας, την αδιάκοπη μάχη των δυνάμεων της αγάπης και της θυσίας εναντίον όλων εκείνων που δεν μας αφήνουν «ν’ απογειωθούμε».

Αφηγείται την ιστορία του Αχυρούλη, του σκιάχτρου που, αντί να τρομάζει τα πουλιά, τ’ αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους.
(…) Το «Όνειρο του σκιάχτρου» συγκεντρώνει τα μηνύματα της εποχής αυτής, που κυκλοφορούν και φορτίζουν τον αέρα που ανασαίνουμε όλοι μας. Συλλαμβάνει τα συνθήματα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απολύτρωσης (…) Τι ζητάει το καρφωμένο αυτό ομοίωμα του ανθρώπου; Να σαλέψει, να ξεκολλήσει, να κόψει τα δεσμά του, να ανεξαρτητοποιηθεί! Το ’χουνε στήσει για φόβητρο των πανελεύθερων πουλιών, αυτό είναι ο προορισμός του, μα εκείνο άλλα λαχταρά. Να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει να δράσει! Και τα πουλιά ψυχανεμίζονται την επιθυμία του (…) Αισθάνονται την κρυφή ελπίδα του. Συντρέχουν όλα λοιπόν τον αγώνα του φτερουγίζοντας τριγύρω συμπονετικά και δίνοντάς του οδηγίες. (…)

Θα συμμετέχει και η παιδική χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Πηγή: Λύκειο-Ελληνίδων-Καβάλας

Διεύθυνση

18, Αβέρωφ 16, Καβάλα 653 02

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο