Ψαραντώνης Live

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /Ψαραντώνης Live

Ψαραντώνης Live

Ψαραντώνης: Ο γιος του Δία έρχεται στην Καβάλα για μία μοναδική συναυλία!

Η εμφάνιση του ζωντανού θρύλου της κρητικής μουσικής στην πόλη μας συμπίπτει με την κυκλοφορία του νέου δίσκου του «δικού μας» Μιχάλη Πρεπόνη, όπου ο Ψαραντώνης ερμηνεύει τραγούδια σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη και Καζαντζάκη!

Xρόνια έχει να εμφανιστεί στην Καβάλα ο Ψαραντώνης. Άλλωστε, οι εμφανίσεις του σημαντικότερου εκπροσώπου της κρητικής μουσικής παράδοσης είναι σπάνιες, αφού συνήθως παίζει είτε στην Αθήνα είτε στην Κρήτη είτε σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του εξωτερικού, όπου χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης!

Ωστόσο, οι Καβαλιώτες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να δούνε και να ακούσουν από κοντά τον «γιο του Δία», σε μία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αστική Φάρμα του Τσαλαπετεινού.

Μαζί με τον Ψαραντώνη θα είναι σχεδόν όλο το «ξυλουρέικο», δηλαδή τα παιδιά του Λάμπης [ούτι], Γιώργης [λαούτο] και Νίκη [κρουστά], ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Ξυλούρης θα «οδηγεί» με τη λύρα και τη μοναδική φωνή του που «αντηχεί» τις πλαγιές και τις κορυφές του Ψηλορείτη.

Η συναυλία του Ψαραντώνη στην Καβάλα συμπίπτει και με την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Καβαλιώτη γιατρού και μουσικού Μιχάλη Πρεπόνη με τίτλο Χρέος. Σε αυτόν, ο μεγάλος Κρητικός ερμηνεύει τραγούδια του Πρεπόνη που βασίζονται στην «ακριβή» ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Κ.Π. Καβάφη και σε μελοποιημένα εδάφια από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη.

Το Χρέος του Μιχάλη Πρεπόνη θα διατίθεται για πρώτη φορά σε CD την ερχόμενη Πέμπτη στον Τσαλαπετεινό!

Πηγή: kavalapost.gr

Διεύθυνση

Πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36, Καβάλα 652 01

Είσοδος

Τιμή εισόδου: 15€

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο