Η Orchestra Baobab στο Cosmopolis festival 2023

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /Η Orchestra Baobab στο Cosmopolis festival 2023

Η Orchestra Baobab στο Cosmopolis festival 2023

Φέτος, η  Baobab Orchestra, μία από τις σπουδαιότερες μπάντες της Αφρικής,  συμπληρώνουν 50 χρόνια επιτυχίας. Η επική ιστορία τους ξεκινά στην καρδιά της Medina του Ντακάρ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και στον 21ο αιώνα, με μια εξαιρετική ομάδα τραγουδιστών και μουσικών, με ένα πρωτοποριακό μείγμα αφρο-λατινικών στυλ, διεθνούς ποπ και παραδοσιακής μουσικής των griot.

Συνδυάζοντας ποπ, σόουλ, φανκ και παραδοσιακή μουσική από όλη τη Σενεγάλη και όχι μόνο, η Orchestra Baobab ανέπτυξε γρήγορα μια ξεχωριστή προσέγγιση που αντανακλούσε το πολιτισμικό μείγμα και τις ισχυρές μουσικές προσωπικότητες των μελών της. Αλλά, αυτό που συνέδεσε αυτά τα μυριάδες στοιχεία τόσο σφιχτά, είναι η ισχυρή κουβανική επιρροή που εισήχθη στη Σενεγάλη από τους ναυτικούς που μπαινόβγαιναν στο λιμάνι του Ντακάρ. Αυτή η έντονη αφροκουβανέζικη ατμόσφαιρα μετριάστηκε με το ενδιαφέρον του συγκροτήματος για την παραδοσιακή μουσική της Δυτικής Αφρικής. “Ο πειραματισμός με το παραδοσιακό, όπως έκαναν οι Baobab, ήταν μοναδικός εκείνη την εποχή. Υπήρχε μια τεράστια όρεξη του κοινού για παραδοσιακή μουσική”, θυμάται ο Attisso, “οπότε μας περίμενε όλη αυτή η σκηνή. Αυτό μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση”.

Μετέφεραν τη δυτικοαφρικανική μουσική σε ένα ζωντανό μέλλον, συγχωνεύοντάς την με τη μουσική του παρελθόντος της, ανατρέποντας την κυριαρχία της κουβανέζικης μουσικής στα κλαμπ της Σενεγάλης και συνδυάζοντας την ενισχυμένη ενορχήστρωση με τις παραδόσεις των τραγουδιών των griot.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Seydou Noroukoite, Band leader/Alto sax
Alpha Dieng, Singer
Yahya fall, Rhytmic guitar
Rene Sowatche, Lead guitar
Mamadou Mountaga Koite, Drummer/timbales
Moussa Sissokho, Conga player
Abdoul Aziz Thioune, Bass player
Zaccharia Koite, Singer
Wilfrid Zinsou, Trombone player

Πηγή: kavala.cosmopolis

Διεύθυνση

Καβάλα 654 03

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο