Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΟΦΕΝΜΠΑΧ

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΟΦΕΝΜΠΑΧ

Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΟΦΕΝΜΠΑΧ

h_wraia_elenh

ΟΠΕΡΕΤΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

«Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ  ΟΦΕΝΜΠΑΧ» του Κορνήλιου Σελαμσή

 

Σπάρτη, καλοκαίρι του 1194 π.Χ. Τη θερινή πλήξη έρχεται να ταράξει η μεγάλη γιορτή του Άδωνη, όπου οι κορυφαίοι Έλληνες στρατηλάτες θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ευφυΐας. Το τρόπαιο όμως θα κλέψει με ευκολία ένας περαστικός βοσκός, που δεν είναι άλλος από τον μεταμφιεσμένο Πάρη, τον όμορφο γιο του βασιλιά Πρίαμου. Η οπερέτα Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ μας δίνει μια άλλη εκδοχή του μύθου, πολύχρωμη, μελωδική και –κυρίως– αστεία.

 

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Εθνική Λυρική Σκηνή στα δημοτικά σχολεία από το 2012 έως το 2015. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα, στοχεύει στην εξοικείωση των εφήβων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία διαδραστική παράσταση όπερας.

 

Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία είναι εδώ για να συστήσει την όπερα ως ένα δίκτυο ανάλογο της σχολικής κοινότητας, όπου η συνομιλία, το «μοίρασμα» και το αίσθημα του ανήκειν είναι δομικά συστατικά της ελεύθερης έκφρασης, της εξέλιξης και της ανάπτυξης.

 

Συντελεστές

 Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Ποιητικό κείμενο: Αλεξάνδρα Κ*

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης / Κυριακή Κουντούρη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά, κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης

Χορογραφία, κινησιολογία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης

Βοηθός σκηνογράφου: Γιούλη Στυλιανίδου

 

(πρωινές μαθητικές παραστάσεις)

Πηγή: citypedia.gr

Διεύθυνση

18, Αβέρωφ 16, Καβάλα 653 02

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο