“ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ” στην Παλιά Μουσική

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /”ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ” στην Παλιά Μουσική

“ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ” στην Παλιά Μουσική

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει την πρώτη δική του παραγωγή, την παράσταση «Φωτογραφίες» της Λητούς Τριανταφυλλίδου.
Μια ζωντανή δημοπρασία-παράσταση, στην οποία το κοινό καλείται να εκτιμήσει και να αγοράσει όλα τα υπάρχοντα ενός νεαρού συγγραφέα, του Λάζαρου. Κάθε αντικείμενο προς πώληση αντιπροσωπεύει ένα σουβενίρ από τον πρώτο του έρωτα και φέρει μια ξεχωριστή ιστορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της δημοπρασίας ξετυλίγεται σταδιακά μια ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Λάζαρο και τη γυναίκα που αποτελεί την πηγή της έμπνευσής του.
Μπορεί όμως ο έρωτας να ερμηνευθεί, να αποτυπωθεί ή να διατηρηθεί με λέξεις; Σε ένα δραματουργικό γύρισμα της μοίρας, ο συγγραφέας βρίσκεται να προσπαθεί να πείσει τη μούσα του για την αυθεντικότητα και την αξία των συναισθημάτων του. Κάθε αναμνηστικό αντικείμενο της σχέσης τους μετατρέπεται σε αποδεικτικό τεκμήριο του έρωτά του, μια απόπειρα να διατηρηθεί η μνήμη του κοινού τους παρελθόντος ζωντανή. Ποια είναι όμως η αξία ενός έρωτα σε παρελθοντικό χρόνο; Πόσο διαρκεί ο έρωτας; Είναι μια φευγαλέα στιγμή που διαρκεί όσο ένα κλικ μιας φωτογραφικής μηχανής, ή μήπως μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή; Σε ένα γαϊτανάκι αυτοαναφορικότητας και μανιακής φιλοσοφικής αναζήτησης, οι δύο χαρακτήρες καλούνται να βρουν μια λύση στην ατέρμονη και ανεξάντλητη ερωτική τους σχέση.
Σε αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο, το κοινό δεν είναι απλά παρατηρητής, αλλά συμμετέχει ενεργά, καταθέτοντας προσφορές για τα σκηνικά αντικείμενα. Αυτή η δημοπρασία, που τελικά θέτει και την ίδια την παράσταση προς πώληση, μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε για την αληθινή αξία των συναισθημάτων και να ανακαλύψουμε αν αυτά μπορούν πραγματικά να κοστολογηθούν.

Πηγή: ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διεύθυνση

Αλή Μεχμέτ 30, Καβάλα 652 01

Εισιτήριο

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 8€
Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.ticketservices.gr/…/dipethe-kavalas…/
Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από την Τρίτη 2 Ιουλίου (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00) ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης από τις 19:30 το απόγευμα.

Τηλέφωνο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00-14:00)

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο