Ανοιχτή συζήτηση με τον Ivo Vergara & την Diane Blomfield

Αρχική / Ανακάλυψε / Calendar /Ανοιχτή συζήτηση με τον Ivo Vergara & την Diane Blomfield

Ανοιχτή συζήτηση για την τέχνη στον δημόσιο χώρο με τον Ivo Vergara & την Diane Blomfield

Την Τρίτη 30 Μαΐου στις 20:00 ο δημιουργικός χώρος nekubi υποδέχεται δύο από τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες του Eutopia Art Residency, τον Ivo Vergara (mural artist) από την Χιλή, που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, καθώς και την Diane Blomfield (επιμελήτρια, διευθύντρια διαφόρων ινστιτούτων τέχνης) από την Νέα Ζηλανδία σε μια ανοιχτή συζήτηση γιμε την παρουσίαση διάφορων project από την καλλιτεχνική τους διαδρομή. Μετά την συζήτηση θα ακολουθήσει έκθεση ζωγραφικών έργων του Ivo Vergara και Dj set!

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά

– Η Diane Blomfield, με ιστορικό στην κινηματογραφική παραγωγή, υλοποιεί μοναδικές καλλιτεχνικές δράσεις για το κοινό τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει διατελέσει σημαντικούς ρόλους σε κορυφαία ιδρύματα τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς της Νέας Ζηλανδίας, όπως το Μουσείο του Όκλαντ, το Εθνικό Μουσείο Te Papa Tongarewa και το Artspace Aotearoa. Παράλληλα, έχει υπάρξει διευθύντρια στο McCahon House της Νέας Ζηλανδίας, το κορυφαίο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών. Η Diane θα μιλήσει για μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, όπως το °TEMP, μια εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες και εξαιρετικοί καλλιτέχνες σε συνεργασία για 5 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, και το 36.5 Durational Performance with the Sea, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Sarah Cameron Sunde, από τη Νέα Υόρκη.
Ζει και δημιουργεί στους πρόποδες του τροπικού δάσους στην άκρη του Όκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας.

– Ο Ivo Vergara κατά κόσμο Ivotopia γεννήθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής και είναι καλλιτέχνης τα τελευταία 27 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας έχει εκθέσει σε μεγάλα μουσεία στην Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Χιλή, ενώ η πρώτη του ατομική έκθεση στις ΗΠΑ έγινε το 1992 στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, σε γκαλερί τέχνης στο Σιάτλ, το Πόρτλαντ και το Λος Άντζελες. Έχει παρουσιάσει έργα του στην Art Basel Miami, μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τέχνης στον κόσμο, δημιουργώντας μια εγκατάσταση 4.500 τετραγωνικών μέτρων που συνδύαζε φως, ήχο, τοιχογραφία και γλυπτά, με τον τίτλο “Cerebral Architecture”. Δημιούργησε επίσης μια εγκατάσταση γλυπτών έργων στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Λος Άντζελες, με τίτλο “Cerebral Architecture 2”. Τοιχογραφίες του έχουν εμφανιστεί στο μουσικό βίντεο των Cold play “True Love”, στην τηλεοπτική σειρά “Goliath” και στην ταινία “Barbie” της Warner Brothers. Τα τελευταία 20 Χρόνια ζει και δημιουργεί στο Λος Άντζελες.

Πηγή: nekubi

Διεύθυνση

El. Venizelou 79 654 03 Καβάλα

Προσθήκη στο Trip Planner

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο